Silmät kiinni!

On oma vika jos luet jotain, mitä et olisi tahtonut tietää.

31 May, 2007

Yksi unelma lisää :)

Ja hienointa on, että kun kirjaan sen ylös tänne, voin koska tahansa muistuttaa itseäni siitä, että mulla on vielä ainakin yksi unelma :)

Eli tässä kaupunki, johon ihastuin. Östersund. Eniro.se -> Kartor tarjoaa kaupungin sijainnin kartalla, jos se teitä kiinnostaa :) Kuvat ovat valitettavasti niin pieniä, etteivät ne tee oikeutta kohteilleen. Klikkaa muuten isommaksi tuo kuva, niin näet edes jotain :)

Eli, kaupunki sijaitsee mäellä, sen päällä ja rinteessä. Kahdessa pystykuvassa on samansuuntaiset kadut, jotka laskevat järven rantaan. Ison järven toisella puolella on uusi mäki, joka rinteessä on taloja. Maisema on Kau-nis. Kolmanneksi ylimmässä vaakakuvassa on toisen suuntainen katu, joka laskee jonnekin äärettömyyteen, se maisema ei loppunu ikinä. Harmi, ettei mun kamerassa ole kauheen hyvä optiikka :)
Ylin vaakakuva: Turistbyrå. Toiseksi yli vaakakuva: Busstation ja Gamla Teatern siellä reunalla. Kolmessa kuvassa on keskustan kauniita taloja, ja viimeisenä on kuva rannasta. Aurinko oli juuri laskemassa järven takana olevan tunturin taakse, niin siihen suuntaan otetut kuvat eivät onnistuneet. Huomatkaa kaupungin avoimuus ja valoisuus, ja se, ettei siellä ole suuria tummia betonihelveteille tyypillisiä rakennuksia :) Tietysti kaunis kevätpäivä sai kaiken näyttämään VIELÄ paremmalta, mutta unelmilla pitääkin olla kultaiset reunat :)



Maisemien lisäksi tästä kaupungista tai sen läheisyydestä löytyy melkein kaikki mun tarvitsemani palvelut. Ainoastaan Ikea puuttuu ;)

Ja se unelma on siis päästä asumaan tuohon kaupunkiin :) Se on kaukana Suomesta, ja hyvin pohjoisessa, siis verraten mun aikaisempiin asuinpaikkoihin :) Sitä ympäröivät tunturit, joiden lailla on vieläkin lunta. Mutta se on aika paljon lähempänä kuin New York ;) Talvi on varmasti pitkä ja pimeä, mutta se on sen ajan huoli :) Minä rakastuin :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home